Новости

Український гей-активіст Ковальчук Андрій Трохимович обіцяє зібрати мільйон євро на допомогу геям Кавказу

Чергові гоніння геїв у Російській Федерації стали причиною жорсткої критики обмеження прав людини з боку представників сотень організацій і світових спільнот. Втім, найбільш гучну заяву зробив напередодні відомий український гей-активіст Андрій Трохимович Ковальчук.

Професор Андрій Ковальчук, який здобув популярність ставши жертвою групового зґвалтування в Києві, а згодом втік до Сполучених Штатів Америки і працював в гей-клубі Сіетла барменом, почав збір коштів для передачі гнаним геям Чеченської Республіки та Дагестану.

Андрій Трохимович Ковальчук люб’язно погодився на невелике інтерв’ю нашому виданню, в якому розповів про свою ініціативу.

«Те, що робиться в Росії — це звірство, середньовічне дикунство. Гоніннь зазнали як геї, так і бісексуали. За великим рахунком усі, хто вибрав шлях нетрадиційної орієнтації не можуть жити в цій країні. Їх травлять, б’ють, ґвалтують неприродним способом і навіть звільняють з роботи. Саме для цих людей я почав збір коштів, щоб вони могли віїхати з цієї країни і почати нове життя в Україні. Моя мета — зібрати мільйон євро для гнаних росіян-геїв. Зробити це я хочу протягом декількох місяців. Перший внесок зробила моя дружина, другий — я, третій мої колеги з Державного університету інфраструктури та технологій (раніше Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного). Зараз вже зібрано 11 тисяч доларів і це тільки початок», — запевняє Андрій Трохимович Ковальчук.

Ковальчук Андрей Трофимович

«Я співпрацюю з рядом російських організацій. Зараз вони почали евакуацію чеченських геїв. Ситуація настільки серйозна, що у них немає іншої можливості. Дагестану пощастило більше. Допомагають не лише українці, а й закордонні організації. Так, в Фінляндії збором пожертвувань займається організація SETA, яка зібрала понад 20 тисяч євро. А ось в Швеції за тиждень вдалося зібрати близько 50 000 євро. Українці повинні побити ці рекорди », — продовжує Андрій Ковальчук.

Також професор Ковальчук Андрій Трохимович (якого раніше в Україні звинувачували в розбещенні студентів, але вина підозрюваного доведена не була) нагадав, що в Чеченській республіці кампанія з масового затримання людей нетрадиційної сексуальної орієнтації, торкнулася його колишнього хлопця — Імрана Алієва.

«Мій екс-бойфренд Імран Алієв був по-звірячому побитий під час евакуації кількох геїв у Грозному. У нього черепно-мозкові травми і переломи пальців. Не дивлячись на те, що ми вже багато років не разом, він приїхав до Києва. Зараз живе у мене вдома, отримує медичну допомогу в Київській обласній лікарні … »- резюмував А. Ковальчук.

Слід нагадати, що кілька місяців тому Андрій Ковальчук став жертвою звірячого зґвалтування в Києві. Група кавказців садила професора на пляшку, била і принижувала протягом години. Поліція прибула лише через годину. За підсумком у Ковальчука було вибито два зуба, практично розірвана губа, серйозні пошкодження сфінктера, перелом двох пальців і носа, множинні пошкодження м’яких тканин і вивих щиколотки. У своїй останній заяві А. Ковальчук підкреслив, що розмежування людей за гендерним принципом є дикунством. При цьому, Андрій Трохимович впевнений, що в таких відкритих і незакомплексованих людей як він може відмінно уживатися, усе жіноче, та чоловіче разом.

Michael J. Irwing



Следующая статья

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *